Polanc in Novak v Andaluziji, kjer Ineos slavi novo zvezdo

Kolesarstvo 18. Feb. 202219:54
Delite:
Jan Polanc. Foto: Guliverimage

Jan Polanc in Domen Novak sta slovenska kolesarja, ki že pridno zbirata kilometre v novi kolesarski sezoni. Trenutno se mudita v Španiji na dirki po Andaluziji, kjer pa nista v ospredju.

V Španiji se je tokrat najbolj smejalo Američanu in ekipi Ineos. Šele 19-letni Magnus Sheffield je namreč dobil tretjo etapo dirke po Andaluziji, kjer nastopata tudi Domen Novak (Bahrain – Victorious) in Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Sheffield je v zaključku ukanil tekmece, kolesarje kova Wout Poels, Simon Yates in Miguel Angel Lopez je premagal za tri sekunde. Novak je zaostal za 38 sekund in zasedel 39. mesto, z enakim zaostankom je na 52. mestu v cilj prikolesaril Polanc.

V generalni razvrstitvi je po treh etapah na vrhu Alessandro Covi (UAE Team Emirates) z 8 skeundami prednosti pred Lopezom (Astana). Polanc je na 28. mestu (minuta zaostanka), Novak pa je 95. (13:34 zadaj).

Na sosednjem Portugalskem je zmaga šla na Nizozemsko. Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vynil) je namreč zmagovalec tretje etape dirke po portugalski regiji Algarve. V zaključnem sprintu je ugnal Belgijca Tima Merlierja (Alpecin – Fenix) in Francoza Bryana Coquarda (Cofidis). Skupno vodstvo še vedno drži še en Francoz David Gaudu (FDJ), ki ima sekundo prednosti pred šestimi zasledovalci.

Trenutno poteka tudi dirka Tour du Haut Var: trodnevna dirka v regiji Var na jugu Francije. Prvo etapo je dobil avstralski sprinter Caleb Ewan. Od bolj zvenečih imen je v Franciji tudi Peter Sagan, ki pa ni imel svojega dne. Končal je šele na 102. mestu z več kot petimi minutami zaostanka.

Komentari

Vaš komentar