Poseben privilegij za Rogličevega glavnega tekmeca na Giru

Kolesarstvo 30. Dec 202216:33 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Eden izmed glavnih konkurentov Primoža Rogliča na prihajajočem Giru bo prav gotovo zmagovalec letošnje Vuelte Belgijec Remco Evenepoel, ki si bo lahko sam izbral peterico ekipnih kolegov za prvo tritedensko dirko sezone.

Remco Evenepoel, aktualni svetovni prvak in zmagovalec Dirke po Španiji, bo tudi na Giru ciljal visoko: “Računam na uvrstitev na stopničke,” je povedal 22-letnik, ki bo eden izmed glavnih tekmecev Primoža Rogliča na italijanski pentlji.

Belgijec si bo lahko izbral pet od sedmih pomočnikov, s katerimi bo napadal rožnato majico na Giru. “Dva člana bo izbrala ekipa, ostale jaz. Odločali bodo tudi pogrami posameznikov skozi sezono in pa kdo bo pred dirko najbolje pripravljen,” je dodal Evenepoel.

Na Giru bodo trije kronometri, ki Belgijcu ustrezajo. “Želim si osvojiti vsaj eno etapno zmago, po možnosti katerega od kronometrov. A zmago bom napadal tudi na gorskih etapah. Cilj pa so stopničke v generalni razvrstitvi.”

Evenepoel ne bo edini z odlično ekipo na Giru. Primož Roglič bo namreč med drugim lahko računal na Nizozemca Wilca Keldermana in rojaka Jana Tratnika.