“Prezgodaj je, da bi Pogačarja klicali novi Merckx”

Kolesarstvo 6. Apr 202214:57 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Petkratni zmagovalec dirke po Franciji Miguel Indurain meni, da Tadej Pogačar še ni pokazal dovolj, da bi ga lahko primerjali z legendarnim Eddyjem Merckxom. Španec pa obenem svari Primoža Rogliča, da če želi osvojiti Tour, naj vse moči usmeri le v francosko pentljo.

“Je rojeni zmagovalec, rad zmaguje. Ima odličen instinkt, je prvak in borec, a šele zares začenja s kariero. Toda primerjati ga z Eddyjem … To so velike besede. Eddy je bil najboljši in največji. Pogačarju gre dobro, a pred njim je še dolga pot. Ni podoben niti meni, jaz sem drugače kolesaril v gore in na kronometrih,” se je Miguel Indurain dotaknil primerjav slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja s slovitim Belgijcem.

Tako kot Merckx je tudi Indurain rumeno majico na francoskih cestah osvojil petkrat. Špancu je to uspelo kar petkrat zapored (1991-1995), zato ve, kaj je potrebno za zmago na Elizejskih poljanah. Zaveda se tudi, da je to glavni in zaenkrat neizpolnjeni karierni cilj Primoža Rogliča.

Preveč razmetavanja z močmi

“Če porabljaš veliko energije na vseh dirkah skozi sezono, te bo na dirki po Franciji zmanjkalo. Vedno začne sezono zelo dobro, a kolesarstvo se je spremenilo. Kolesarji znajo dobro načrtovati svoje vrhunce. Kot vidimo, ima Roglič v zaključkih tritedenskih dirk skoraj vedno težave. Mora se bolj držati nazaj na ostalih dirkah in vse staviti na rumeno majico v Parizu,” je še dejal 57-letni Španec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!