Veličastna zmaga Primoža Rogliča

Kolesarstvo 2. Okt. 202116:313 komentarji
Delite:
Primož Roglič v velikem slogu do nove zmage; foto: Guliverimage

Z vrhunskim odgovorom na dogajanje v ubežni skupini, taktično popolnostjo in predvsem z bliskovitim napadom v zadnjih 500 metrih je Primož Roglič dobil klasično preizkušnjo Giro dell’Emilia.

Sanjskemu obdobju in tudi letu slovenskega kolesarstva kar ni videti konca. Tudi zdaj, ko se je sezona iz poletja prevesila v jesen. Tokrat je bil znova v glavni vlogi Primož Roglič. Po naslovu olimpijskega prvaka v kronometru in tretji zaporedni zmagi na sloviti Vuelti je na prvo oktobrsko soboto dobil še klasično preizkušnjo Giro dell’Emilia.

Na dirki z izjemno, več kot 100-letno tradicijo in atraktivno traso (195 km) je 31-letni zasavski olimpionik znova pokazal prefinjen občutek ter bil ob dobri pomoči moštvenih sotekmovalcev vseskozi na pravem mestu. Tudi v begu močne skupine sedmih kolesarjev, ki se je nato postopoma drobila. V zadnjem kilometru so mu družbo delali le še Michael Woods, Adam Yates in Joao Almeida.

Manj kot 400 metrov pred ciljem je Rogla močno pospešil in na vzponu strl odpor preostalih tekmecev. Znova je bil kolesar z dinamitom v nogah. Na koncu si je priboril udobno prednost za zmagoviti dvig rok in drugo zmago na tej dirki. Prvi je bil namreč že predlani.

Foto: Guliverimage

Na koncu je v enem od vrhuncev zelo pestrega kolesarskega konca tedna do drugega mesta prikolesaril Portugalec Almeida, tretji pa je bil Kanadčan Woods. Med kolesarji, ki so v cilj kapljali po tem, ko si je Roglič že privoščil prvo okrepčilo, je bil tudi dvakratna zmagovalec Toura Tadej Pogačar. Bronasti s cestne dirke na OI se ni uspel priključiti ubežni skupini, tako da je ostal v glavnini.

Medtem ko bo tretji najboljši slovenski kolesar Matej Mohorič v nedeljo nastopil na sloviti kockasti dirki Pariz-Roubaix, pa bo Roglič počival po že kar 59. zmagi v karieri. Od tega jih je kar dvanajst slavil letos. Prav toliko tudi lani, eno več pa leta 2019. Sezona pa zanj še ni končana. Sredi tedna naj bi namreč nastopil še na dirki Milano-Torino, čez en teden pa, podobno kot tudi Pogačar, na prestižni Dirki po Lombardiji.

Komentari

Vaš komentar