Primož Roglič mora pod nož

Kolesarstvo 9. Okt 202220:48 1 komentar
Primož Roglič. Foto: Uroš Kokol

Slovenskega kolesarskega asa Primoža Rogliča v ponedeljek popoldne čaka operacija ramena, ki mu že dlje časa povzroča težave. 32-letnik je to potrdil v pogovoru za Val 202.

Danes je Rogličeva fundacija pripravila zlati krog po Podravju, kjer so lahko rekreativci kolesarili s slovenskim asom. V okviru tega dogodka je v pogovoru za Val 202 Kisovčan razkril, da ga v ponedeljek po odlikovanju v Predsedniški palači čaka operacija ramena. Nato bo počival vsaj šest tednov.

Roglič bo še pred operacijo iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem.

“To ramo moram urediti. Ni skrivnost, da imam za seboj že več izpahov. Jutri popoldne bom operiran. Ne želim ravno zdaj razmišljati o tem, kaj to pomeni, a ni mala stvar. Odrežejo ti delček kosti in jo prestavijo tja, kjer se dogaja izpah. Šele po šestih do osmih tednih sledi pasivno razgibavanje,” je dejal slovenski kolesarski as v radijskem pogovoru.

“Prišel sem do meje, kjer moram te stvari urediti, da sem še lahko močnejši in se začnem pripravljati na nove izzive v novi sezoni. Moram spoštovati, kar mi rečejo. Zagotovo bomo naredili vse, da bom čim hitreje nazaj na kolesu,” je še o težavah dejal Kisovčan.

Ramo si je moral sam “popraviti” po padcu v peti etapi letošnje dirke po Franciji. Ta ga je kasneje stal boja za skupno zmago na Touru. Grdo je nato po drugem mestu v skupnem seštevku in boju za četrto zaporedno zmago padel še na dirki po Španiji, s čimer je predčasno končal sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje