Ne Remco, ne Roglič, smetano pobral član Visma-Lease a Bike

Kolesarstvo 10. Mar 20248:03 > 15:02 4 komentarji
Foto: Profimedia

Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec dirke Pariz - Nica, potem ko mu je uspel napad na zadnji osmi etapi skupaj z Aleksandrom Vlasovim in Remcom Evenepoelom. Primož Roglič je odpadel ob napadu Belgijca, enako pred zadnjim dnem vodilni Brandon McNulty.

Na predzadnjem vzponu približno 50 kilometrov od cilja 109,3 kilometra dolge etape je kar trikrat z napadom poskušal Remco Evenepoel. V tretje mu je le uspelo, ko mu je sprva sledil le Matteo Jorgenson, malce pozneje pa se jima je priključil še sobotni junak Aleksandr Vlasov.

Primož Roglič ni bil pri močeh. Sprva je vozil v manjši skupini petih kolesarjev, v kateri je bil tudi Brandon McNulty, medtem ko je vodilna trojica povečevala prednost. Še pred zadnjim vzponom je 34-letni Kisovčan popustil in zaostal tudi za skupino z rumeno majico. V cilj je pripeljal s precejšnjim zaostankom.

Spredaj na najtežjem delu zadnjega vzpona, ki je bil na delih kar 16-odstoten, tempa Remca in Jorgensena ni zdržal Vlasov. Belgijec in Američan sta se v sprintu pomerila za etapno zmago, močnejši je bil Remco, Jorgensen pa je oblekel rumeno majico, potem ko je McNulty močno zaostal (+1:39) in mu nekaj sekund naskoka pred zadnjim dnem ni zadostovalo. Pred njega je v skupni razvrstitvi prišel tudi Evenepoel.

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje