Matej Mohorič zmagovalec prvega spomenika sezone

Kolesarstvo 19. Mar 202216:45 > 20:42 0 komentarjev
Matej Mohorič v majici slovenskega prvaka. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Matej Mohorič je zmagovalec dirke Milano - Sanremo. Odgovoril je na vse napade tekmecev, tudi Tadeja Pogačarja, in se na zadnjem spustu odpeljal konkurentom za eno največjih zmag v njegovi karieri.

Matej Mohorič je po izjemni lanski sezoni tudi letošnjo začel fantastično. Na italijanskih cestah je osvojil prvi spomenik sezone 2022: dirko Milano – Sanremo.

Mohorič se je konkurenci odpeljal približno pet kilometrov pred ciljem na zadnjem spustu na dirki. Pred tem je bil izjemno aktiven Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je napadal in napadal, a oddaljiti se mu ni uspelo. Zato pa je bil Mohorič tisti, ki si je na spustu največ upal in z drzno vožnjo glavnino, kar je od nje sploh ostalo, pustil daleč zadaj.

“Ne moremo reči, da zmaga ni bila načrtovana. Ekipa je delovala popolno. Nikoli nisem nehal verjeti, pa čeprav sem na dirki Strade Bianche padel in moral zato nekaj dni počivati. Želim le uživati v tem trenutku. Razmišljal nisem o ničemer drugem kot o zmagi, zato sem dvakrat tudi skoraj padel. Takšna zmaga se zgodi le enkrat v življenju, za vedno bo z mano,” je po dirki povedal presrečni Mohorič.

Drugo mesto je na koncu osvojil Francoz Anthony Turgis (TotalEnergies), tretji je končal povratnik po poškodbi Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix). Četrti je končal Michael Matthews (Team BikeExchange), peti pa Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). Izjemno predstavo je prikazal tudi Jan Tratnik (Bahrain – Victorious), ki je končal na 9. mestu, fantastičen slovenski dans ta dopolnila Primož Roglič (Jumbo-Visma) s 17. mestom in Luka Mezgec (Team BikeExchange), na koncu 33.

Milano – Sanremo:

1. Matej Mohorič (Slo/Bahrain – Victorious) 6:27:49
2. Anthony Turgis (Fra/TotalEnergies) + 0:02
3. Mathieu van der Poel (Niz/Alpecin – Fenix) + 0:02
4. Michael Matthews (Team BikeExchange) + 0:02
5. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates) + 0:02
6. Mads Pedersen (Dan/Trek – Segafredo) + 0:02
7. Soren Kragh Andersen (Dan/Team DSM) + 0:02
9. Jan Tratnik (Slo/Bahrain – Victorious) + 0:05
10. Arnaud Demare (Fra/Groupama FDJ) + 0:11

17. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 0:11
33. Luka Mezgec (Slo/Team BikeExchange) + 1:14
57. Jan Polanc (Slo/UAE Team Emirates) + 1:14

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!