Razbite Rogličeve olimpijske stopničke

Kolesarstvo 29. Sep 202112:56 > 13:01 0 komentarjev
Tom Dumoulin. Foto: Guliverimage

Po poročanju francoskega časnika L'Equipe bo nizozemski kolesar Tom Dumoulin zapustil vrste Rogličeve Jumbo Visme. V prihodnji sezoni naj bi postal moštveni kolega Luke Mezgeca pri ekipi Team BikeExchange. S tem se je "razbil" zmagovalni oder olimpijskega kronometra, ki bi moral novo sezono pričakati v nizozemski ekipi.

Čeprav informacije še niso uradne, pa naj bi bili pogovori med Dumoulinom in avstralskim moštvom BikeExchange že v zaključni fazi. Nizozemec bo tako očitno še drugič zapored predčasno zapustil ekipo kljub sklenjeni pogodbi. Enako je namreč storil že ob prihodu v Jumbo Vismo, ko je leta 2019 odšel iz moštva Sunweb. Pogodba z rumeno-črnimi se mu sicer izteče ob koncu sezone 2022.

V ozadju prestopa naj bi bil sicer tajvanski proizvajalec koles Giant, ki bo naslednje leto pri BikeExchangu postal uradni opremljevalec namesto Bianchija. Pri Giantu so izrazili željo, da bi na njihovem kolesu znova vozil Dumoulin, kot je to počel tudi pri Sunwebu. Bo pa avstralsko ekipo, za katero dirka Slovenec Luka Mezgec, okrepil tudi nov sponzor. Premier Tech namreč končuje sodelovanje z Astano.

Za Dumoulinom je sicer zelo burna sezona. Ob začetku leta si je vzel premor od kolesarjenja, saj ni bil povsem prepričan, ali še želi nadaljevati s profesionalnim športom. Vrnil se je uspešno, na olimpijskih igrah v Tokiu je na kronometru zaostal zgolj za Primožem Rogličem in osvojil srebrno kolajno. Pred svetovnim prvenstvom v Flandriji ga je zbil avto, zaradi česar je moral na operacijo zapestja in je že končal sezono. Konec pa je zgodbe trojčka Jumbo Visme, ki je imela po selitvi Avstralca Rohana Dennisa k čebelam “v lasti” vse tri kronometrske medalje z letošnjih olimpijskih iger.

Medtem ko se Rohan Dennis (desno) seli k Rogliču, se Tom Dumoulin (levo) od njega poslavlja. Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!