Matej Mohorič razočaran, a hvaležen

Foto: guliverimage

Slovenski kolesarji se na svetovnem prvenstvu v Flandriji niso okitili z medaljami. Reprezentanca je bila ena močnejših v glavnini, a visokih pričakovanj niso uresničili.

Pred prvenstvom so bili slovenski reprezentanti izjemno motivirani in odločni. Med njimi je bil najbolj prepričan v uspeh Matej Mohorič, ki je dejal, da je v življenjski formi. Dobro se je počutil tudi na današnji dirki: “Noge so se dobro vrtele. Selekcijo na moč sem z lahkoto preživel, bil sem izjemno motiviran za finale. A potem sem začutil, da ne gre več tako lahko. Dirkal sem ekonomično, a bilo je pretežko,” je po izjemno dolgi dirki povedal 26-letnik.

“Počutil sem se super, a potem sem začutil težke noge. Nisem več mogel pritiskati na pedala. Seveda smo razočarani, saj sem videl da sem bil dovolj močan. A enostavno je zmanjkalo bencina. Vseeno smo lahko ponosni na naše dirkanje in na to, kako smo se povezali med seboj,” je še dodal Mohorič.

Mohorič ni pozabil na vse ekipne tovariše, ki so mu pomagali na današnji dirki: “Verjamem, da bomo prišli v naslednjih letih s podobno močno zasedbo. Upam, da naša generacija prinese domov medaljo. Usluge in pomoč, ki sem je bil deležen, bom v prihodnih letih fantom povrnil.”

Proga je bila pisana na kožo Mohoriču, a za prave hribolazce ni bila dovolj zahtevna. Med takšnimi kolesarji je bil tudi Roglič, ki se je podredil ekipi: “Načrt je bil, da sledimo napadom. Potrebno je biti aktiven. Zame je bilo izjemno težko, povsod je bilo veliko pospeševanj. To je drugačna dirka kot na primer Vuelta, a vseeno super izkušnja. Z ekipo smo bili zelo aktivni, Mateja smo imeli v prvi skupini. Izboljšave so seveda lahko, a smo lahko zadovoljni s predstavo.”