Roglič razblinil dvome o prihodnosti

Kolesarstvo 22. Dec 202111:59 > 12:14 4 komentarji
Foto: Marco Alpozzi -LaPresse via Guliver

Zmagovalec zadnjih treh dirk po Španiji in aktualni olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič je še za dve leti podaljšal pogodbo z moštvom Jumbo Visma. Nova pogodba z Nizozemci se Slovencu izteče leta 2025.

32-letni kolesar iz Kisovca v Zasavju se je takratnemu Lotto-Jumbu pridružil leta 2016 kot neizkušeni nekdanji smučarski skakalec. A nizozemsko ekipo je s svojimi rezultati, predanostjo in trdim delom popeljal na višjo raven, v naslednjih petih letih pa osvojil kar pet stopničk na tritedenskih dirkah.

“Odkar sem se leta 2016 pridružil ekipi, sem z njo rasel. Za sabo imamo že bogato skupno zgodovino, na katero sem zelo ponosen. Morda je bilo vse skupaj videti kot zelo enostavno, saj najlepši trenutki najhitreje privrejo na površje, vendar ni bilo tako. Kljub temu so se stvari tako zame kot moj napredek odvijale hitro. Za čudovite trenutke nisem zaslužen le jaz. To mi je uspelo s sotekmovalci in spremljevalnim osebjem. Čudovito bo biti del ekipe tudi v prihodnjih letih,” je za spletno stran Jumbo Visme dejal slovenski kolesarski zvezdnik in se zazrl tudi v prihodnost.

“Moji cilji so neodvisni od rezultatov. Kot vodja moštva in oseba se želim tako fizično kot psihično še naprej razvijati na specifičnih področjih. Sem na pravem mestu, da mi to uspe. Videli bomo, na kaj se bomo osredotočili v naslednjih letih;” je še pristavil Roglič.

Trikrat je bil najboljši na dirki po Španiji, leta 2020 je osvojil drugo mesto na dirki po Franciji, leto prej pa je bil tretji na italijanskem Giru. V črno-rumenem dresu je bil lani najboljši tudi na kolesarski klasiki Liege-Bastogne-Liege. V dresu nizozemskega kluba je sicer skupno zbral 54 zmag, ko se mu bo nova pogodba iztekla, pa bo star 36 let.

Izjemna povezanost

“Zdi se nam zelo posebno, da je Primož še enkrat podaljšal z nami in da že vso svojo profesionalno kariero dirka z našo ekipo. Tega smo veseli in na to zelo ponosni. Primož pooseblja preobrazbo naše ekipe v zadnjih letih. To podaljšanje pogodbe nam omogoča, da naredimo načrte in cilje za prihodnja leta, v katerih bo imel on osrednjo vlogo. Primož je eden od stebrov ekipe,” pa je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor Jumbo Visme Merijn Zeeman. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje