Roglič v rumeni majici spet dobil krila

Kolesarstvo 8. Jun 202417:05 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič je z drugo zaporedno etapno zmago na dirki po Dofineji tekmecem sporočil, da je pred Tourom v odlični formi. V skupnem seštevku ima že več kot minuto prednosti.

“Morda je bilo videti lažje, kot je bilo v resnici,” je Primož Roglič sprva dejal za organizatorje dirke in dodal: “Bil je zahteven dan, ampak naši fantje so opravili odlično delo. Vse so imeli pod nadzorom od začetka do konca etape. Vesel sem, da sem imel v nogah dovolj moči in postavil piko na i.”

“Zakaj ne bi dirkali na zmago? Pokazala se je priložnost, fantje pa so bili odlični. Nekoliko že čutimo utrujenost po zahtevnih dneh in predvsem padcih. Zaradi tega se ne bomo počutili kaj bolje, ampak zavoljo predanosti smo bili danes znova na vrhu,” je nadalje razlagal 34-letni Kisovčan.

Primož Roglič
Takole se je Roglič v cilj pripeljal pred Matteom Jorgensonom. Foto: Profimedia

Še vedno čuti določene posledice grdega padca v peti etapi, težave mu povzroča predvsem rama, ki so mu jo v preteklosti že operirali. “Z eno roko ni ravno enostavno oblačiti in slačiti vetrovke. Po prvem klancu me je kar zeblo, še vedno čakam na poletje,” je z nasmehom na obrazu razlagal slovenski as.

Poletje pa prinaša predvsem nastop na dirki po Franciji, a o tem še ni želel razglabljati: “Gremo lepo po vrsti. Najprej moramo jutrišnji dan končati na dveh kolesih. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo.”

Še ena zahtevna etapa Rogliča in ostale kolesarje čaka jutri, ko bo Kisovčan branil več kot minuto prednosti v skupnem seštevku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!