Roglič vesel, da je težkih klancev konec

Kolesarstvo 2. Sep 202119:04 > 20:53
Foto: AP Photo/Lalo R. Villar

Za kolesarji v Španiji je že osemnajsta etapa letošnje Vuelte. Slednja je predstavljala kraljevsko etapo dirke, dobil pa jo je Kolumbijec Miguel Angel Lopez (Movistar).

Kolesarje je v Španiji pričakal najtežji izziv letošnje dirke: vzpon na Altu d’El Gamoniteiru. Skoraj 15-kilometrski klanec je imel namreč kar 10-odstoten povprečni naklon, zadnji del je bil celo 17-odstoten.

Miguel Angel Lopez (Movistar) je napadel približno štiri kilometre pred ciljem in si privozil izjemno zmago. Le 14 sekund za njim je v cilj prikolesaril Primož Roglič, ki je osvojil drugo mesto na etapi, pobral pa tudi bonifikacijske sekunde. Za sabo je pustil Enrica Masa (Movistar) in Egana Bernala (Ineos Grenadiers).

Roglič je po izjemno težki etapi povedal: “Čutilo se je, da smo na kraljevski etapi. Za nami je res težek dan, še posebej po včerajšnjih naporih.” Ob tem gora ne bo pogrešal: “Dobro je, da so gore za nami. Vsi smo utrujeni. Vseeno so naslednje etape zelo zahtevne, upam, da bomo zaključili naše delo.”

Na cilju je kolesarje pričakala gosta megla. Foto: AP Photo/Lalo R. Villar

Po etapni zmagi je bil navdušen Kolumbijec Lopez: “Ta zmaga meni in ekipi pomeni ogromno. Vedeli smo, da je danes lepa etapa. Od moje zadnje etapne zmage so minila že štiri leta, zato sem bil še dodatno motiviran za uspeh.”

Lopez je razvil navado zmag na najtežjih etapah tritedenskih dirk. Podobno je bilo na lanskem Touru, ko je na kraljevski etapi z vzponom na Col De La Loze ugnal Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Podobno kot danes, je Roglič tudi tisto etapo končal tik za njim.

Lopez po zmagi na 18. etapi. Foto: AP Photo/Lalo R. Villar
Komentari

Vaš komentar