Roglič že petdesetič oblekel majico vodilnega na Grand Touru

Kolesarstvo 3. Sep 202117:49
Foto: AP Photo/Lalo R. Villar

Primož Roglič je na devetnajsti etapi Vuelte zanesljivo zadržal prednost v skupnem seštevku. Majico vodilnega na kateri izmed tritedenskih dirk je oblekel že petdesetič, jutri lahko izenači Chrisa Frooma.

Britanska kolesarska legenda je rožnato majico na Giru, rumeno na Touru in rdečo na Vuelti oblekel skupaj oblekel 51-krat. Ob podatku, da bo najverjetneje izenačil veliko kolesarsko ime, je bil Primož Roglič vidno presenečen. “Zelo sem presenečen nad podatkom. Na kolesarsko statistiko se nikoli nisem spoznal. Noro. Upam, da jo zadržim do konca.”

Rogliča so na cilju pričakali znani obrazi: “Ja, res sem vesel, da je moja družina tu na cilju etape. So moje življenje in res je lepo, da so tu z mano,” je ob tem dodal Roglič.

Etapo je sicer dobil Magnus Cort iz ubežne skupine, ki je glavnina ni uspela dohiteti. “Dan je bil izjemno težek že od začetka. Najprej je ušel izjemno močan breg, ki je bil za nas v redu. A ostale ekipe so narekovale izjemno hiter ritem. Kar je za razumeti, saj je do konca Vuelte še izjemno malo priložnosti za etapne zmage,” je situacijo na cesti pokomentiral Roglič, ki ga ločita le še dve etapi do tretje zaporedne skupne zmage na Dirki po Španiji.

Komentari

Vaš komentar