Rogličev ekipni kolega polomljen, a izven smrtne nevarnosti

Kolesarstvo 9. Avg 20227:42 > 7:49 1 komentar
Foto: Guliverimage

Belgijski kolesar Tiesj Benoot, eden od moštvenih kolegov Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi, je zaradi padca na treningu že končal sezono. Ob tem je utrpel več zlomov, a kot poroča belgijski portal Het Laatste Nieuws, je 28-letnik izven smrtne nevarnosti

Nekdanji kolesar Lotto Soudala in Team Sunweba Tiesj Benoot se je nizozemski ekipi pridružil pred letošnjo sezono. Toda kot novinec je takoj dobil pomembno vlogo pomočnika, v kateri je sodeloval pri največjih uspehih Jumba Visme.

28-letnik je bil tako v spomladanskem času zraven pri številnih uspehih Wouta van Aerta, blizu zmage pa je bil sam na spomladanskih klasikah Dwars door Vlanderen in Amstel Gold Race, ko je končal na drugem in tretjem mestu. Primožu Rogliču je kot pomočnik pomagal do zmage na Dirki po Dofineji, pomembno vlogo pa je odigral tudi na Dirki po Franciji, ki jo je osvojil Danec Jonas Vingegaard.

Benoot in Roglič na letošnji Dirki po Franciji. Foto: Guliverimage

Po Touru je zasedel tretje mesto na klasiki v San Sebastianu, nato pa je pred nadaljevanjem sezone, kjer naj bi van Aertu pomagal pri naskoku na naslov svetovnega prvaka, grdo padel na treningu na severu Italije. V včerajšnji nesreči blizu Livigna je namreč utrpel več zlomov, zaradi katerih je že končal sezono. Nizozemsko moštvo novice še ni potrdilo, kot so še zapisali pri portalu Het Laatste Nieuws, pa je Benoot izven smrtne nevarnosti.

Na 220-kilometrski trening se je odpravil brez ekipnih kolegov, temveč zgolj z ženo Fieno in hčerko Roos. Še vedno ni jasno, ali je bil v nesrečo na spustu udeležen tudi osebni avtomobil, a najverjetneje je bil.  “V tej nezgodi je utrpel več zlomov, a natančna vrsta poškodb še ni znana. Ni pa bil v nesreči poškodovan noben vitalni organ, zato Tiesj ni smrtni nevarnosti,” so še zapisali pri HNL. Zdaj največji izziv predstavlja prevoz v domovino.