Rogličev ekipni kolega predčasno sklenil bogato kariero

Kolesarstvo 15. Avg 202219:33 > 19:33
Delite:
Tom Dumoulin. Foto: guliverimage

Nekdanji zmagovalec Gira ter svetovni prvak v vožnji na čas, Nizozemec Tom Dumoulin, je zaključil kolesarsko kariero, je njegova ekipa Jumbo-Visma sporočila v izjavi za javnost. Enaintridesetletnik iz Maastrichta je v začetku junija dejal, da bo vztrajal do konca sezone, a je danes predčasno sklenil bogato kariero.

Dumoulin je v letu 2022 načrtoval še nastop v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu v avstralskem Wollongongu, a je šest tednov pred preizkušnjo sporočil, da je “rezervoar za gorivo prazen”. Dosedanji moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča je v izjavi za javnost dejal, da zadnji meseci niso potekali po načrtih. V zadnjem času ni veliko dirkal, vse moči pa je usmeril v SP v Avstraliji.

“V Avstraliji sem želel nastopiti na podoben način kot v Tokiu, pod mojimi pogoji, z občutkom svobode ter veliko mero motivacije. Opazil sem, da tega ne morem več početi, saj do kolesarstva ne čutim več veselja,” je priznal Dumoulin.

Priljubljeni Nizozemec je leta 2017 zmagal na Giru, naslednje leto pa je bil drugi. Drugo mesto je zasedel tudi na dirki po Franciji leta 2018. Na tritedenskih preizkušnjah je skupaj zabeležil devet etapnih zmag. Leta 2017 je v Bergnu postal tudi svetovni prvak v vožnji na čas, tam je srebro osvojil Roglič. Na SP ima še srebrno kolajno iz leta 2018 v Innsbrucku in bron izpred osmih let v Ponferradi.

Na olimpijskih igrah je bil dvakrat srebrn v vožnji na čas, lani je zaostal za Rogličem v Tokiu, leta 2016 pa je v Riu de Janeiru premoč priznal Švicarju Fabiu Cancellari.

Komentari

Vaš komentar