Spor se nadaljuje: Sagan globoko razočaran nad Van Aertom

Kolesarstvo 16. Dec 20229:04 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Slovak Peter Sagan je v intervjuju za italijansko Gazzetto dello Sport priznal, da je bil na letošnjem Touru razočaran nad vedenjem belgijskega zvezdnika Wouta Van Aerta.

“Je velik šampion, a na Touru me je užalil, za kar se mi še ni opravičil. Razočaral me je kot oseba,” je povedal Slovak. S tem je namigoval na sprint tretje etape Toura, ko ga naj bi Wout Van Aert v zaključku oviral ter ga “potisnil” proti ogradi, s čimer mu je preprečil boj za zmago. Etapo je nato dobil Nizozemec Dylan Groenewegen. Vidno nezadovoljen Sagan je svoje nezadovoljstvo pokazal s kretnjo, namenjeno Van Aertu, ta pa se očitno ni zmenil za ‘provokacijo’.

Sagan in Van Aert tako ostajata v slabih odnosih. Že na 11. etapi Toura leta 2020 sta si skočila v lase, takrat je bil Van Aert v zaključnem sprintu nezadovoljen s početjem Slovaka, ki se je želel za vsako ceno prebiti mimo njega, ob tem pa se je ob veliki hitrosti tudi ‘naslonil’ na svojega tekmeca.

Van Aert je na letošnjem Touru osvojil zeleno majico za najboljšega po točkah, za katero se vedno poteguje tudi Peter Sagan, ki je rekorder po številu osvojenih zelenih majic s sedmimi v domači zbirki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!