Super Roglič do tretje etapne zmage!

Drugi športi 13. Mar 202116:05 0 komentarjev
Primož Roglič
Primož Roglič je na svojem debitantskem nastopu na Valonski puščici zaostal le za mojstrom enodnevnih dirk Julianom Alaphilippom. Foto: Cyclingnews.com

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je na dirki Pariz - Nica osvojil še tretjo etapno zmago in je s tem tik pred skupno zmago. Na današnji predzadnji etapi, ki je bila dolga 119,2 km, je zadnjega ubežnika zlomil tik pred ciljem.

Drugi je lanski zmagovalec, Nemec Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe), ki je bil danes tretji z zaostankom petih sekund. Tretji je skupno Rus Aleksandr Vlasov (Astana). Slednji po petem mestu v sedmi etapi zdaj zaostaja minuto in 11 sekund.

Roglič ima pred nedeljsko zadnjo etapo kar 52 sekund naskoka, kar samo razkriva njegove odlične predstave v tem tednu.

Sobotno etapo je zaznamoval pobeg 13 kolesarjev. Med njimi so bili tudi tisti, ki so bili nevarni za skupno razvrstitev. V glavnini sta ritem v glavnem narekovali moštvi Bora-hansgrohe in Jumbo-Visma, pomagale pa so tudi druge ekipe.

Ob vznožju vzpona so imeli ubežniki točno minuto prednosti, med njimi pa je največ vztrajnosti prikazal Švica Gino Mäder (Bahrain Victorious). Slednji je pričakoval, da bo z veliko prednostjo slavil etapno zmago, a je nekaj sto metrov pred ciljem mimo njega švignil Roglič, ki je tako dobil še tretjo etapo na dirki Pariz – Nica.

Res je bila zahtevna etapa, že od začetka. Je bila pa kratka in sladka. Bilo je tesno, a na srečo mi je uspelo ciljno črto prečkati pred Mäderjem,” je po novi super predstav povedal 31-letnik, ki se nikakor ne naveliča zmag: “Zakaj pa ne, če moštvo tako dobro deluje. Na koncu se je pokazala možnost in moral sem poskusiti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!