Svetovni prvak tudi zaradi Rogliča v tehnološki mrk

Kolesarstvo 16. Apr 202310:00 0 komentarjev
Remco Evenepoel
Foto: Guliverimage

Kolesar Soudal Quick-Stepa Remco Evenepoel, ki bo na prihajajoči dirki po Italiji (6. - 28. maj) poleg Primoža Rogliča glavni favorit za končno zmago, se je po zgledu Mathieuja van der Poela odločil, da z javnostjo ne bo več delil svojih podatkov s treningov.

Med kolesarskimi navdušenci, tako rekreativnimi kot profesionalnimi, se je v zadnjih letih uveljavila navada, da svoje podatke s treningov (prekolesarjene dolžine, vzponi, vati …) objavljajo na specializiranih družbenih omrežjih, kjer so na voljo javnosti. Najbolj priljubljena aplikacija za takšno početje je Strava, na kateri imata profil tudi slovenska kolesarja Matej Mohorič in Tadej Pogačar.

Od 2. aprila naprej pa na Stravi ni več aktiven Remco Evenepoel. Belgijec, aktualni svetovni prvak, ki se trenutno na Tenerifu pripravlja na prvi vrhunec sezone – dirko po Italiji – je svoje številke redno delil z javnostjo, zdaj pa se je odločil, da vsaj začasno s tem prekine.

“Ljudje že tako vedo dovolj. Tudi meni se zdi, da je vseeno, če niso vse podrobnosti objavljene na spletu. Konkurenca to spremlja, če ji ponudiš. Če bi sam kolesaril, prav tako ne bi objavljal,” je odločitev 22-letnika pojasnil športni direktor njegove ekipe Soudal Quick-Step Klaas Lodewyck.

Remco bo imel pred Girom sicer še en cilj: zadnji spomladanski spomenik Liege-Bastogne-Liege, na katerem bo branil lansko zmago. “Tako na Giru kot v Liegu bo nastopal z majico svetovnega prvaka, zato ima ambicije po zmagi. Po spomeniku se bo vrnil v Calpe, kjer bo na pripravah do Gira. Vmes se bo s športnim direkotrjem Davidejem Bramatijem podal na ogled zadnjega kronometra na Višarje, saj bo RCS (organizator dirke po Italiji, op. p.) odprl progo za tri dni,” je o načrtih Belgijca do prve tritedenske dirke sezone še dodal Lodewyck.

Če je Evenepoel neaktiven na Stravi, pa utrinke s treningov deli na Instagramu:

View this post on Instagram

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

Spomnimo, Giro je glavni cilj sezone tudi za Primoža Rogliča, ki pa do 6. maja ne bo dirkal, pač pa bo le treniral. Tekmeca sta se letos udarila na dirki po Kataloniji, po izenačenem enotedenskem boju je slavo pobral Roglič. Evenepoel se bo na Liege-Bastogne-Liege prihodnjo nedeljo srečal z drugim slovenskim šampionom Tadejem Pogačarjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!