Svetovni prvak velika želja Ineosa za naskok na rumeno majico

Remco Evenepoel. Foto: AP Photo/Rick Rycroft via Guliverimage

Za Remcom Evenepoelom je nepozabna sezona, v kateri je osvojil spomenik, tritedensko dirko in naslov svetovnega prvaka. Član Quick-Stepa je s svojimi predstavami pritegnil ogromno zanimanja, predvsem s strani ekipe Ineos Greandiers.

Britansko moštvo se namreč resno zanima za 22-letnega belgijskega zvezdnika. Lastnik Ineosa Jim Ratcliffe naj bi si namreč želel takojšnjega uspeha na Dirki po Franciji. Ekipa je trenutno ob starem Geraintu Thomasu, poškodovanem Eganu Bernalu in odhajajočem Richardu Carapazu daleč od tega. Časi prevlade ekipe (ki se je takrat imenovala še Sky) so mimo, a Britanci se želijo hitro vrniti na najvišjo stopničko na Elizejskih poljanah. Nazadnje je to uspelo Bernalu leta 2019.

Šefu ekipe Quick-Step Patricku Lefevereju naj bi Dave Brailsford, eden glavnih ljudi pri Ineosu, že pisal in ga vprašal, če je Evenepoel na prodaj, poroča VeloNews.

To ni prvo namigovanje, da si ga Ineos zelo želi v svojih vrstah. Že leta 2018 se je dogovoril s Quick-Stepom, da naslednjo sezono preživi pri ekipi Axeon, v člansko ekipo pa se preseli leta 2020. Ineos mu je nato poslal lukrativno pogodbo, ki bi ga postavila med najbolj plačane kolesarje v karavani. Evenepoel je s tem pritisnil na vodilne pri Quick-Stepu, ki so mu morali dati veliko povišico, ob tem pa je že leta 2019 dirkal med kolesarsko elito, ne pa pri ekipi Axeon.

Belgijec ima sicer trenutno pogodbo z ekipo Quick-Step sklenjeno do konca leta 2026, zato bi bila za odkup potrebna kar lepa vsota denarja.

Evenepoel je v letošnji sezoni naravnost blestel. Osvojil je mavrično majico na svetovnem prvenstvu, v kronometru pa se je okitil z bronom. Postal je tudi državni prvak v vožnji na čas, v začetku meseca je osvojil še prvo tritedensko dirko v svoji karieri (Vuelto). Na začetku sezone je osvojil tudi spomenik Liege-Bastogne-Liege. V naslednjem letu ga bomo gotovo spremljali na Touru kot enega izmed glavnih favoritov za zmago, vprašanje ostaja le, v barvah katere ekipe.