‘Top Ganna’ v zbirko dodal še naslov svetovnega prvaka

Kolesarstvo 22. Okt. 202113:32
Delite:
Foto: Guliverimage

Italijanski kolesarski zvezdnik Filippo Ganna je v francoskem Roubaixu na dirkališču postal svetovni prvak v ekipnem zasledovanju, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. S tem je 25-letnik postal tako olimpijski prvak v tej disciplini kot svetovni, obenem pa je v Flandriji ubranil še naslov svetovnega prvaka v vožnji na čas na cesti.

Italijan je na olimpijskih igrah v Tokiu skupaj s Simonejem Consonnijem, Francescom Lamonom in Jonathanom Milanom osvojil zlato medaljo na 4000 m dolgi zasledovalni preizkušnji, tokrat pa je v podobni postavi, Lamona je zamenjal Liam Bertazzo, po izjemnem zaključku, ko je tako rekoč sam strl francosko vrsto, slavil še naslov svetovnega prvaka v kolesarstvu dobro znanem Roubaixu.

Ganna je 19. septembra postal tudi svetovni prvak v vožnji na čas v Belgiji in tako ubranil naslov iz leta 2020 iz domače Imole.

Letos se je 25-letniku iz Verbanie od večjih naslovov na celinskih tekmovanjih izmaknilo le posamično zlato na evropskem prvenstvu, kjer ga je v domačem Trentu v vožnji na čas premagal le Švicar Stefan Küng. Je pa v Trentu zato slavil z mešano ekipo Italije v vožnji na čas.

Komentari

Vaš komentar