Čez balanco: Pogačar izvrsten, Belgijec izkoristil razmere

Kolesarstvo 1. Jul 202220:19 > 21:50 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Thibault Camus via Guliver

Prvo etapo letošnje dirke po Franciji je nekoliko presenetljivo dobil Yves Lampaert (QuickStep-AlphaVinyl). Tadej Pogačar je odlično odpeljal kronometer in etapo končal na tretjem mestu, Primož Roglič je za Pogačarjem zaostal za devet sekund. Tako je po prvem dnevu v najboljšem položaju prav dvakratni zmagovalec Toura, kot dodaja Miha Koncilija so slovenski kolesarji svoje delo opravili odlično, kljub navidez lahki drugi etapi, pa bo treba ostati previden.

“Etapa se je odvila pričakovano, le Lampaert je manjše presenečenje oziroma je mogoče res izkoristil malo boljše razmere v primerjavi s favoriti za zmago na današnjem kronometru,” je današnjo etapo komentiral Koncilija.

“Slovenci pa so se odrezali odlično, predvsem Tadej, ki je mene malo presenetil, da je tako dobro odpeljal glede na to, da mu ta kronometer ni bil najbolj pisan na kožo. Nekako se je videlo, da tisti, ki se borijo za generalno razvrstitev, so šli vsi na polno,” je še dodal.

Pričakuje se sprint glavnine, toda …

“Veliko se govori o naslednjih dveh etapah, predvsem jutri, ko bodo prečkali most, saj zna biti nevarnost stranskega vetra. Luka je danes rekel, da so se precej pozanimali, ampak najbolj pogosto veter piha v prsa, tako da naj to ne bi naredilo prevelike selekcije. Toda kot smo videli danes, napoved se lahko spremeni v zadnjem trenutku. Vseeno mislim, da bo etapa zanimiva, na koncu pa kljub vsemu pričakujem sprint glavnine, favoriti pa, upajmo, da ne bo nobenih padcev, bodo končali v glavnini,” je sklenil Koncilija.

Letošnjo Dirko po Franciji podrobno spremljamo tudi na naši spletni strani. Poleg spremljanja vseh etap v živo, za tiste, ki jim kolesarstvo ni najbolj poznano, dnevno pripravljamo rubriko ABC Toura. V njem odgovarjamo na najbolj preprosta vprašanja o dirki leta.

Vsak dan po etapi pa s pomočjo kolesarskega strokovnjaka pripravljamo še pregled dneva in napoved naslednjega v rubriki Čez balanco. V njej izmenično sodelujejo Miha Koncilija, Valter Bonča, Marko Kump, Uroš Murn, Gorazd Penko in Janez Brajkovič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!