Tour morda brez Alaphilippa: Francoz v tekmi s časom

Kolesarstvo 2. Maj 20229:17 > 10:07 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Nastop Juliana Alaphilippa na Dirki po Franciji je pod velikim vpršajem, potem ko je bil kolesarski zvezdnik vpleten v skupinski padec na nedavni klasiki Liege - Baston - Liege.

“Julian okreva. Zlomljeni ima lopatici in dve rebri, ki sta se tudi premaknili. Sesedla so se mu pljuča,” je v svoji kolumni Het Nieuwsblad o posledicah padca svojega varovanca zapisal šef ekipe Quick-Step Alpha Vinyl, Patrick Lefevere. “Tri tedne se ne sme premikati, kar zanj predstavlja veliko muko,” je dodal.

Alaphilippe je grozljive poškodbe staknil ob skupinskem padcu na nedavni klasiki Liege – Baston – Liege, ker ne sme leteti, pa bo po odhodu iz bolnišnice okreval kar v družinskem krogu v Ronsu.

Zaradi poškodb je sedaj pod velik vprašaj postavljen nastop Francoza na sloviti Dirki po Franciji, ki je zanj predstavljala vrhunec sezone. “Veliko vprašanje je, ali bo Julian tam. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, a to bo tekma s časom. Če se bo v najboljšem primeru sredi maja vrnil na kolo, ima še šest tednov časa. Dirka se začne v petek, 1. julija, teden dni prej kot običajno. To seveda ni prednost,” je še potožil Lefevere.

Ker je udeležba svetovnega prvaka močno vprašljiva, pri Quick-Step Alpha Vinylu že razmišljajo o kolesarju, ki bi Alaphilippa lahko zamenja. Kot možen kandidat se omenja Remca Evenepoela, ki pa mu veliko bolj ustrezajo krajše, enodnevne etape. Tudi zato je Lefevere udeležbo 22-letnika že izključil.

“S komercialnega in športnega vidika je velika razlika, ali se bo Tour odvil z ali brez Alaphilippa. Vsekakor pa kot zamenjavo zanj ne bomo uporabili Remca Evenepoela,” je še zatrdil šef belgijskega moštva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!