Tratnik dobil ekipni kronometer, Pogačar padel na 10. mesto

Kolesarstvo 7. Mar 202316:56
Jan Tratnik (levo) z Jonasom Vingegaardom. Foto: profimedia

Ekipa Jumbo-Visma je dobila ekipni kronometer tretje etape dirke Pariz - Nica. Nizozemci so za sekundo ugnali EF Education, za štiri sekunde pa ekipo Jayco AlUla. Tadej Pogačar je z ekipo UAE Team Emirates končal na petem mestu z zaostankom 23 sekund. Veliko pa je pridobil predvsem Jan Tratnik.

Slovenski kolesar Jan Tratnik (Jumbo – Visma) je eden izmed največjih zmagovalcev tretje etape dirke Pariz – Nica. Z rumeno-črnimi je dobil ekipni kronometer, pridobil 58 mest in se povzpel celo na četrto mesto v generalni razvrstitvi.

Nov vodilni je sicer Danec Magnus Cort, član danes drugouvrščenega EF-ja, ki ima sekundo prednosti pred Belgijcem Nathanom van Hooydonckom (Jumbo-Visma). Tretji je Avstralec Michael Matthews (Jayco AlUla), Tratnik pa je zdaj četrti z zaostankom treh sekund za Cortom.

Prehitel je tudi rojaka Tadeja Pogačarja. Ta je tokrat s svojo ekipo izgubil 23 sekund napram Jonasa Vingegaarda, ki je peti v skupnem seštevku. Pogačar je zdaj na 10. mestu s 14 sekundami zaostanka (11 sekund za glavnim konkurentom Vingegaardom).

Results powered by FirstCycling.com

Komentari

Vaš komentar