Ubežniki presenetili glavnino, Van Aert oddal rumeno majico

Kolesarstvo 6. Jun 202216:49 > 16:56
Van Aert jutri ne bo več v rumenem. Foto: guliverimage

Na drugi etapi Dirke po Dofineji smo pričakovali obračun glavnine za etapno zmago, enakih načrtov pa niso imeli ubežniki. Zmage se je veselil Alexis Vuillermoz, ki je bil najspretnejši in najhitrejši izmed peterice vodilnih.

Ubežnikov glavnina ni jemala preveč resno, za kar se je še kako uštela. Na koncu je peterica v cilj prikolesarila s prednostjo le petih sekund, kar pa je bilo dovolj za veselje domačina Alexisa Vuillermoza (Intermarche). Drugo mesto je osvojil Norvežan Anders Skaarseth (Uno-X Pro), tretje še en Francoz Olivier Le Gac (Groupama FDJ). Pred glavnino sta skozi cilj prikolesarila še Američan Kevin Vermaerke (DSM) in Francoz Anthony Delaplace (Arkea Samsic).

Belgijec Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je nato dobil sprint glavnine, ki pa je zadostoval le za šesto mesto na današnji etapi. S tem je tudi izgubil majico vodilnega, ki jo je držal po včerajšnji etapni zmagi. V rumenem bo tako jutri Vuillermoz.

Za edinim Slovencem na dirki Primožem Rogličem je mirna etapa, ki jo je končal na 34. mestu v skupini okoli Wouta Van Aerta. V skupnem seštevku je 31. z zaostankom 15 sekund.

Primož Roglič. Foto: guliverimage

Že jutri sledi zahtevnejša etapa. Preizkušnja od Saint-Pauliena do vzpona na Chastreix-Sancy bo dolga 169 kilometrov z več kot 2700 višinskimi metri, ki čakajo na Primoža Rogliča in karavano. Pred sredinim kronometrom bo to prva malo resnejša priložnost za dvoboje favoritov za skupno zmago.

3. etapa. Foto: criterium-du-dauphine.fr