V San Marinu Polanc tik za deseterico

Kolesarstvo 24. Mar 202219:41
Jan Polanc. Foto: Guliverimage

Tretja etapa Mednarodnega tedna Coppi in Bartali je postregla z zanimivim dogajanjem. Etapo okoli San Marina je dobil Britanec Ben Tulett (Ineos), Jan Polanc pa je zasedel 11. mesto.

Tulett je na koncu za tri sekunde premagal moštvenega kolega pri Ineosu Irca Eddija Dunbarja. Tretji je končal Švicar Marc Hirschi (UAE Team Emirates). Solidno se je spet odrezal Hirschijev moštveni sotekmovalec Jan Polanc, ki je končal na 11. mestu z zaostankom točno minute za zmagovalcem.

Dunbar, ki je bil tokrat drugi, je vodilni v skupnem seštevku, kjer ima 9 sekund prednosti pred zmagovalcem današnje etape. Tretji je Hirschi z zaostankom 24 sekund. Polanc je napredoval za tri mesta in je zdaj 11. z zaostankom 1:23.

Na slovenskih cestah pa se je danes odvila premierna kolesarska dirka za veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline. Končala se je s hrvaškim zmagoslavjem. Najboljši je bil Fran Miholjević iz ekipe Team Friuli ASD. Med Slovenci sta se najbolje odrezala Matic Žumer (mebloJOGI Pro-concrete) na 13. in Tilen Finkšt (Adria Mobil) na 15. mestu. Oba sta zaostala 1:38 minute.

Komentari

Vaš komentar