Valverde do etapne zmage, rumena majica zamenjala lastnika

Kolesarstvo 4. Jun 202117:20 > 17:22
Alejandro Valverde. Foto: guliverimage

Na 6. etapi Dirke po Dofineji je prvič odločal zaključni vzpon. Dobil ga je španski veteran Alejandro Valverde (Movistar), ki je uspel odgovoriti na napad Birtanca Taa Geoghegan Harta (Ineos Grenadiers).

Alejandro Valverde se pri 41. letih ne ustavlja. Španec še vedno vozi na najvišjem nivoju, to pa je dokazal tudi tokrat. Tao Geoghegan Hart je bil tisti, ki je prvi napadel v zadnjem kilometru vzopna na Le Sappey-en Chartreuse. A Britanec je to storil prezgodaj. Valverde mu je sledil in ga še pred cilno črto ujel in tudi prehitel.

Geoghegan Hart je etapo vseeno zaključil na drugem mestu, na tretjem je končal Avstrijec Patrick Konrad (BORA – hansgrohe), ekipni uspeh je dopolnil Nizozemec Wilco Kelderman na četrtem mestu.

Skupno vodstvo na dirki je s 7. mestom na etapi prevzel Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana), ki je v cilj prišel z istim časom kot zmagovalec. Razlike v skupni razvrstitvi pa so še vedno izjemno majhne. Lucenko ima na prvem mestu le 8 sekund prednosti pred ekipnim tovarišem pri Astani Ionom Izagirrejem. Na tretjem mestu je sedaj Kelderman z 12 sekundami zaostanka. Geraint Thomas sedaj zaseda četrto mesto, njegov zaostanek znaša 13 sekund. Prvih petnajst kolesarjev še vedno loči manj kot minuta, obetamo si lahko zelo zanimivi zadnji dve etapi Dirke po Dofineji.

Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain – Victorious) še vedno vodi v seštevku po točkah, Britanec Matthew Holmes (EF Education First) je zanekrat najboljši hribolazec v pelotonu, Ilan van Wilder (Team DSM) pa je najboljši mladi kolesar dirke po 6. etapi.

Skupni vrstni red po 6. etapi:

  1. Aleksej Lucenko (Astana) 20:52:16
  2. Ion Izagirre (Astana) + 8 sekund
  3. Wilco Kelderman (Bora – Hansgrohe) + 12 sekund
  4. Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) + 13 sekund
  5. Ilan van Wilder (Team DSM) + 13 sekund
  6. Richie Porte (Ineos Grenadiers) + 15 sekund
Komentari

Vaš komentar