Velika zmaga Jana Tratnika

Kolesarstvo 24. Feb 202416:15 0 komentarjev
Jan Tratnik
Foto: Profimedia

Jan Tratnik (Visma - Lease a bike) je zmagovalec dirke Omloop Het Nieuwsblad! Za tri sekunde je ugnal Nemca Nilsa Politta (UAE Emirates), tretje mesto je zasedel Tratnikov ekipni sotekmovalec Wout Van Aert.

Omloop Het Nieuwsblad je prva prava klasika kolesarske sezone, Jan Tratnik pa je prvi Slovenec, ki je na tej dirki slavil. S tem nadaljuje izjemen začetek letošnje sezone. Na dirki po Murcii je zasedel drugo mesto, skupno tretji je bil na dirki po Algarvu. Na tretjo stopničko je stopil tudi na dirki Clasica Jaen Paraiso.

Za Tratnika je to prva zmaga po državnem prvenstvu v kronometru leta 2022. Pred tem je slavil tudi leta 2021. Bil je sicer del zmagovalnih ekip na dveh ekipnih kronometrih v sezoni 2023.

Če odštejemo kronometre, “Syukova” zadnja zmaga sega v leto 2020, ko je na dirki po Italiji osvojil 16. etapo.

Jan Tratnik
Jan Tratnik. Foto: Profimedia

Za Tratnika je bila to 12. karierna zmaga, sedem od teh je dosegel na enodnevnih dirkah. Tako si je Idrijčan poklonil lepo darilo za 34. rojstni dan, ki ga je praznoval v petek.

“To je res moja največja zmaga v karieri. O tem, ali bo moja vloga v ekipi drugačna, pa morate vprašati koga od športnih direktorjev,” je v smehu za organizatorje dirke dejal Idrijčan, sicer eden od najbolj zvestih pomočnikov v močni nizozemski zasedbi.

“Malo sem presenečen, da mi je uspelo, saj imamo zelo močno ekipo za klasike. V preteklosti nisem veliko dirkal na teh preizkušnjah,” je svoje nove naloge ocenil 34-letnik.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!