Junak dneva Brandon McNulty, Primož Roglič novi vodilni

Kolesarstvo 10. Mar 202216:09 > 17:26 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Američan Brandon McNulty (UAE Emirates) se je po samostojnem pobegu razveselil zmage na 5. etapi jubilejne 80. dirke Pariz-Nica. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Primož Roglič (Jumbo Visma), saj je njegov klubski kolega Wout van Aert povsem omagal.

Etapo s petimi kategoriziranimi vzponi je po samostojnem begu v zadnjih 40 km sicer dobil član ekipe UAE 23-letni Američan Brandon McNulty, ki pa najboljšim ni bil nevaren, saj je pred etapo za vodilnimi zaostajal skoraj 14 minut. Američan je ekipi priboril že 14. zmago v sezoni (pozneje je Tadej Pogačar 15.) in je najuspešnejša v karavani.

Pogačarjev klubski kolega je imel v cilju skoraj dve minuti prednosti pred drugovrščenim Francozom Franckom Bonnamourjem (B&B Hotels – KTM), treji je bil McNultyjev rojak Matteo Jorgenson (Movistar).

Brandon McNulty ni imel konkurence:

Skupina s Primožem Rogličem je v cilj prišla z zaostankom 5 minut in 43 sekund, a vseeno je bilo zanesljivo dovolj za prevzem vodstva v skupnem seštevku. Zdaj ima 39 sekund prednosti pred drugim Simonom Yatesom (BikeExchange-Jayco) in 41 pred Francozom Pierrom Latourjem (TotalEnergies).

V peti etapi od Saint-Just-Saint-Ramberta do Saint-Sauveur-de-Montaguta dolgi 189 km doslej vodilni Belgijec Wout van Aert ni zdržal tempa najboljših na vzponu na Col de Mure približno 40 km pred ciljem.

Jan Polanc (UAE) je etapo končal na 57. mestu z zaostankom več kot 12 minut, Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) je bil 87. in Domen Novak (Bahrain Victorious) 103. V skupnem seštevku je Polanc 51., Mezgec 64. in Novak 115.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!