Vrhunski hribolazec ne želi biti “samo” Pogačarjev pomočnik

Kolesarstvo 4. Avg 202212:32 > 13:35 1 komentar
Foto: Guliverimages

Za Nairom Quintano je uspešna Dirka po Franciji. Izkušeni Kolumbijec jo je v skupnem seštevku končal na šestem mestu, na nekaterih gorskih etapah pa je dokazal, da je lahko še vedno konkurenčen najboljšim. Tudi zato 32-letnik ne želi niti razmišljati o ponudbah, ki bi mu v prihodnosti prinesle status pomočnika.

Ker se njegova pogodba v francoski ekipi Arkea Samsic letos izteka, Nairo Quintana dobiva vse več vprašanj o tem, kje bo nadaljeval svojo kariero. Nekatere govorice so ga v zadnjih tednih selile v ekipo UAE Emirates, kjer bi postal novi pomočnik Tadeja Pogačarja na najpomembnejših dirkah sezone. Del kolesarske javnosti je napovedoval celo njegovo vrnitev v Movistar. Kolumbijec je te informacije v pogovoru za domačo radijsko postajo Blu Radio odločno zavrnil.

“Imel sem nekaj ponudb močnih ekip, kjer bi se z drugimi kolesarji boril za mesto kapetana. To me trenutno ne zanima, ne morem si privoščiti sezone, v kateri bi bil nenehno vpet v ta notranji boj. Mislim, da sem še vedno dovolj močan, da ostanem vodja ekipe,” je svoje stališče jasno izrazil 32-letni specialist za gorske etape.

V tem trenutku se zdi, da bo Quintana svojo kariero nadaljeval v Arkei: “Sem v ekipi, kjer me spoštujejo. Pogovarjamo se o nadaljevanju sodelovanja. Ekipa se razvija in tudi sam tu vidim svojo možnost za nadaljnji napredek.