Vuelto zapuščata peti in deveti v skupnem seštevku

Kolesarstvo 31. Avg 202211:02 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Zaradi pozitivnega testa na covid-19 sta Dirko po Španiji zapustila Britanec Simon Yates (Team BikeExchange), peti v generalni razvrstitvi, in Francoz Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), ki je bil pred današnjo etapo na devetem mestu.

Simon Yates je leta 2018 dobil Vuelto. Po deseti etapi letošnje dirke je zasedal 5. mesto v skupnem seštevku z zaostankom 4:50. Odra za zmagovalce ne bo napadal, saj mu pozitiven test na covid-19 preprečuje nadaljevanje dirke.

Tudi Pavel Sivakov je oddal pozitivni test. Startali ne bodo tudi trije španski kolesarji ekipe Kern Pharma: Roger Adria, Hector Carretero in Pau Miquel. Zaradi virusa je zadnjo tritedensko dirko sezone zapustilo že 19 kolesarjev.

V generalni razvrstitvi je na drugem mestu Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma). Trikratni zaporedni zmagovalec španske pentlje med letoma 2019 in 2021 za Belgijcem Remcom Evenepoelom zaostaja 2:41 minute, drugi Slovenec Jan Polanc (UEA Team Emirates) pa je po odstopu Yatesa in Sivakova trenutno na 23. mestu (+15:13).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!