Že na začetku 12. etape številni odstopi

Drugi športi 20. Maj 202114:12 0 komentarjev
De Marchi je zaključil z nastopanjem na letošnjem Giru. Foto: Guliverimage

Danes je na dirki po Italiji na sporedu 12. etapa od Siene do Bagne di Romagna. Že v uvodu je po padcu odstopilo veliko kolesarjev.

Najhuje jo je 185 kilometrov od cilja v padcu po podatkih Cycling.news skupil Alessandro de Marchi. Italijan, ki je na letošnjem Giru nosil tudi roza majico vodilnega, si je najverjetneje zlomil ključnico, v bolniščnico pa so ga s prizorišča odpeljali z rešilcem. Pri njegovi ekipi Israel Start-Up Nation so sporočili, da je bil ves čas pri zavesti, tako da verjetno ni utrpel nobenih poškodb glave. Dirko je zaradi želodčnih težav že končal tudi de Marchijev moštveni kolega Alex Dowsett.

Po padcu že po štirih kilometrih današnje etape so odstopili še Marc Soler (Movistar), Gino Mäder (Bahrain Victorious) in Fausto Masnada (Deceuninck QuickStep). S tem se je odstop kolesarjev na letošnjem Giru še podaljšal, Mikel Landa in Matej Mohorič sta prav tako prenehala voziti po Italiji zaradi padca, zaradi različnih vzrokov pa so odstopili še Joe Dombrowski, Caleb Ewan, Pavel Sivakov in Tim Merlier.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!