Zimzeleni Španec do lepega jubileja

Kolesarstvo 30. Sep 202116:22 0 komentarjev
Alejandro Valverde. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Alejandro Valverde je dobil tretjo etapo Dirke po Siciliji in s tem vknjižil svojo 130. profesionalno zmago v kolesarski karieri.

41-letni Alejandro Valverde še naprej ne meče puške v koruzo. Kljub mlajši in “poskočnejši” konkurenci, Španec ostaja eno izmed največjih imen v svetovnem kolesarstvu. Dobil je tretjo etapo Dirke po Siciliji, kjer je sedaj prvi v skupnem seštevku. 130. zmaga je prišla natanko tri leta po tem, ko je 41-letni Španec postal svetovni prvak v kolesarstvu.

Za Valverdejem ni najboljša sezona. Nenazadnje se je Španec na letošnji Dirki po Španiji poškodoval in jo moral zapustiti, le dober mesec kasneje pa znova zmaguje.

Valverde je v svoji karieri osvojil skoraj vse, kar se osvojiti da. Leta 2009 je bil najboljši tudi na tritedenski dirki, osvojil je rdečo majico na Dirki po Španiji. Španec je tudi štirikratni zaporedni zmagovalec klasike Valonska puščica (med letoma 2014 in 2017).

Valverde na večni lestvici kolesarskih zmag zaseda 16. mesto, kar je zelo visoko, glede na to, da ne gre za klasičnega sprinterja. Na tej lestivic še vedno vodi Belgijec Eddy Merckx z 287 zmagami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!