Znan naslednik Andreja Hauptmana

Kolesarstvo 26. Nov 202116:07 > 18:24 1 komentar
Andreja Hauptmana je zamenjal Uroš Murn.

Novi selektor članske moške kolesarske reprezentance je Uroš Murn, ki je na čelu najboljših slovenskih kolesarjev zamenjal Andreja Huaptmana. Najboljšo zasedbo pri dekletih bo vodil Gorazd Penko.

Na Kolesarski Zvezi Slovenije so potrdili selektorje selekcij za naslednji dve sezoni. “S ponosom in veseljem vas obveščamo, da so bili na selektorska mesta za naslednji olimpijski cikel 2022-2024 potrjeni. Prepričani smo, da je ekipa strokovna in kvalitetna ter da bo skupaj z ostalimi pomembnimi sodelavci v kolesarstvu ter zvezo doprinesla k razvoju in nadaljnjim uspehom slovenskega cestnega kolesarstva,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Ves čas je bil vpet v kolesarstvo

Na mesto, ki ga je po olimpijskih igrah v Tokiu izpraznil Andrej Hauptman, so postavili Uroša Murna, ki je kolesarsko kariero začel graditi v novomeški Adrii, nato pa je bil vrsto let profesionalec v različnih profesionalnih ekipah. Med drugim je Uroš večkrat tekmoval na največjih dirkah kot so Dirka po Italiji in Dirka po Španiji, svetovna prvenstva in olimpijske igre. Kariero pa je zaključil tam, kjer jo je začel, v Novem mestu. “Od takrat deluje profesionalno v gospodarstvu, ves čas pa je vpet v kolesarstvo,” so dodali pri KZS.

Žensko člansko vrsto bo še naprej vodil nekdanji moški članski selektor (1996-2005) Gorazd Penko, ki zadnjih sedem let vodi in trenira ekipo Ale BTC Ljubljana.

Slovenski selektorji slovenskih selekcij:

Moška Elite reprezentanca: Uroš Murn

Ženske Elite reprezentanca: Gorazd Penko

Moška U23 reprezentanca: Martin Hvastija

Moška mladinska reprezentanca: Nace Korošec

Ženska mladinska reprezentanca: Martin Krašek

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje