Znana usoda Rogličevega nadaljevanja na francoski pentlji

Kolesarstvo 7. Jul 202211:40 > 12:13 0 komentarjev
Severni pekel ni prizanesel ekipi Jumbo Visme. Foto: Guliverimage

Priljubljeni portal Velonews poroča, da bo na startu današnje 6. etape Dirke po Franciji tudi Primož Roglič. Kljub nesrečno izpahnjeni rami po padcu na sredini zahtevni preizkušnji, ko ga najverjetneje bolj kot sama rama boli velik zaostanek za konkurenti v boju za rumeno majico, bo torej nadaljeval vožnjo.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič jo je na peti etapi Dirke po Franciji huje skupil. Padel je približno 30 kilometrov pred ciljem, pred petim sektorjem kamnitih kock, in do konca za Tadejem Pogačarjem zaostal več kot dve minuti. Poškodba ni nedolžna, izpahnil si je ramo in si jo nato celo sam naravnal.

V tem trenutku je težko pričakovati, da bi se še resno vključil v boj za rumeno majico. V boljšem položaju je tudi Rogličev moštveni kolega pri Jumbo Vismi Jonas Vingegaard, ki je le 21 sekund za slovenskim zvezdnikom UAE Team Emirates. Roglič že kar dve minuti in 17 sekund.

Če mu bo rama omogočala, da varno in uspešno nadaljuje, bo skoraj zagotovo poskušal v prvi vrsti pomagati prav mlajšemu danskemu kolegu, ki je prav tako pred dirko sodil v ožji krog favoritov in sta si s Slovencem delila vlogo kapetana.

Danes kolesarje čaka 219,9 kilometra dolga pot od Bincheja do Longwyja. Francoska pentlja se bo znova podaja čez mejo. Start bo namreč v Belgiji, ki je do sedaj prvo in zadnjo priložnost na Touru dobil leta 2019, ko je prav tako gostil start etape. Najdaljša etapa letošnje Dirke po Franciji obljublja izjemno zanimiv finale, saj je le pet kilometrov pred ciljem na cesti pravi zid (800 m; 12,3 % naklon), nekoliko manj brutalen je zaključek (1,6 km; 5,8 % naklon).

Profil 6. etape. Foto: letour.fr/en