ABA liga spreminja smer

Košarka 14. Sep. 20218:26
Delite:
Jaka Blažič
Krka vs Cedevita Olimpija: za začetek nove sezone

Deset dni pred začetkom nove sezone je vodstvo lige ABA nekoliko prilagodilo tekmovalni sistem, ob tem pa naznanilo upoštevanje Fibinih pravil.

Ponedeljkova spletna skupščina lige ABA se je končala s potrditvijo sklepa, da bodo vsa tekmovanja pod jadranskim okriljem potekala po pravilih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). V duhu tega je bila sprejeta tudi pobuda slovenske, črnogorske in srbske košarkarske zveze o zamiku devetega igralnega kroga, kar bi reprezentancam omogočilo boljšo pripravo na kvalifikacijsko okno.

Spremenjen pa bo tudi tekmovalni sistem. Kar 26. krogom (zadnji bo na sporedu 8. aprila) bo namreč sledila prilagojena končnica. Najboljši ekipi po rednem delu se bosta neposredno uvrstili v polfinale. Klubi, razvrščeni med tretjim in šestim mestom, pa bodo odigrali dodatne tekme za preboj med četverico, in sicer po sistemu 3:6 in 4:5 na dve dobljeni tekmi. Sledi klasičen zaključek s polfinalom in finalom.

Nova sezona lige ABA, v kateri bosta sicer slovenske barve branili Krka in Cedevita Olimpija, se bo začela 25. 9. Že dan zatem bo na sporedu tudi slovenski derbi v Stožicah.

Komentari

Vaš komentar