Aleksander Sekulić se ne bo selil

Košarka 14. Jun 202321:00 0 komentarjev
Aleksander Sekulić. Foto: Aleš Fevžer

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić se bo po koncu svetovnega prvenstva vrnil v Rusijo. Lokomotiv Kuban bo njegov delodajalec tudi v sezoni 2023/24.

Čez dober mesec bo Aleksander Sekulić na prvem zboru glavnine reprezentantov začel operacijo svetovno prvenstvo 2023. Na Japonskem in Filipinih se bo v zgodovino vpisal kot prvi slovenski selektor s sklenjenim trojčkom velikih tekmovanj (EuroBasket, olimpijske igre in SP).

Še pred naznanitvijo seznama kandidatov pa je 45-letni Ljubljančan razrešil negotovost okrog prihodnje klubske sezone. “Podpisal sem triletno pogodbo, ki pa jo lahko klub prekine po prvi sezoni,” nam je v daljšem intervjuju povedal sredi aprila. Zdaj nam je potrdil, da dvomov ni več. Lokomotiv Kuban bo ostal njegov delodajalec tudi v prihodnji sezoni.

Letos je v Krasnodarju na jugu Rusije pustil odličen pečat. Pod njegovo taktirko se je namreč Lokomotiv prebil v finale lige VTB, kjer ga je naposled zaustavil šele Unics. Pred tem pa sta morala premoč priznati Avtodor in celo veliki CSKA.

Lokomotiv Kuban je sicer Sekulićev drugi klub v tujini. Pred tem je vodil Nymburk, kjer je bil sprva pomočnik. V Sloveniji pa so bili njegovi delodajalci Primorska, Škofja Loka, Krka, Triglav, Koper in matični klub Slovan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!