Alen “MVP” Omić ostaja nerešljiva uganka za Domžalčane

Košarka 17. Feb 202322:31
Alen Omić je bil izbran za MVP-ja finala. Foto: Aleš Fevžer

V finalu pokala Spar, ki ga je po dobrem odporu Helios Suns še 22. v zgodovini Slovenije osvojila Cedevita Olimpija, je bil za najkoristnejšega igralca izbran Alen Omić.

Igra Helios Suns kot kaže odgovarja prvemu centru Ljubljančanov, saj je bil MVP že v lanskem finalu državnega prvenstva. Tudi tokrat je bil za Domžalčane košarkar, ki je povzročal največ težav. Predvsem niso imeli odgovora na njegovo višino, s katero je pod obročen pobiral žogo za žogo. Na koncu se je zaustavil pri 16 skokih, od tega jih je 5 vpisal v napadu.

Vrhunci finala Cedevita Olimpija – Helios Suns:

“Od prvega dne, ko smo prišli sem, smo vedeli, kaj je naš cilj. Da vzamemo to lovoriko in jo odpeljemo domov. To nam je uspelo, zdaj se malce spočijemo in gremo naprej. Sezona še traja,” je po obračunu, ki so ga dobili z 81:70, dejal Omić.

Tekmo je sicer sklenil z 8 točkami, 16 skoki ter 6 izsiljenimi osebnimi napakami ter najboljšim indeksom na dvoboju (19), ki je 216 centimetrov visokemu košarkarju pomagal do naziva najkoristnejšega posameznika.

“15 dni smo bili na poti, se vrnili in takoj pokal. Vedeli smo, zakaj smo tukaj. V poštev je prišla le trofeja. Veseli smo, čestitam svoji ekipi in osebju za priprave,” je dodal Alen.

Zmaji sezono nadaljujejo po reprezentančnem premoru, natančneje 5. marca, ko se nato v ligi ABA pomerili z Igokeo. Le tri dni pozneje bodo znova na delu tudi v EuroCupu, v Stožice prihaja Lietkabelis.

Pogovor z Alenom Omićem:

Komentari

Vaš komentar