Oglasila se je tudi Cedevita Olimpija: Res je, tukaj je

Košarka 23. Nov. 202111:342 komentarja
Delite:
Alen Omić je bil v preteklih sezonah ljubljaski tekmec. Zdaj znova v dresu Olimpije.

Javno skrivnost so potrdili tudi pri Cedeviti Olimpiji. Nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić bo v nadaljevanju sezone branil barve slovenskih košarkarskih prvakov.

“Podpisal bom čez nekaj ur. Kmalu bo vse znano,” nam je v petek dejal Alen Omić, ko smo ga povprašali o klubski prihodnosti. Ali gre za Cedevito Olimpijo, ni želel potrditi. Kmalu je dogovor naznanil košarkarski portal Sportando. Oglasil se je tudi Omićev zastopnik Miško Ražnatović in potrdil dogovor. Bosanski center s slovenskim potnim listom pa je na socialnih omrežjih objavil podobo zmaja in zelenega srca. Molčala je le Cedevita Olimpija.

Do danes. “Zadovoljni smo, da se v Ljubljano vrača Alen Omić. Ni skrivnost, da je bil naša želja že dlje časa. V naš mozaik igralcev s slovenskim potnim listom smo dodali košarkarja, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski ravni, obenem pa se pozna z vsemi preostalimi slovenskimi reprezentanti. Verjamemo, da nam lahko Omić s svojimi izkušnjami, energijo in načinom igre pomaga pri izpolnitvi naših ciljev, ki smo si jih zadali pred začetkom te sezone,” je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Veter sprememb v Stožicah, foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer.

Omić je Olimpijo zapustil leta 2015, nato pa je igral za Gran Canario, Anadolu Efes, Malago, Hapoel Jerusalem, Crveno zvezdo, Budućnost, Olimpio iz Milano, Joventut in v pretekli sezoni za JL Bourg. “Zelo veliko mi pomeni, da lahko igram za klub z velikimi cilji, obenem pa je moja družina blizu, saj so prav oni moja največja podpora. Vem, da ima Cedevita Olimpija v tej sezoni visoke cilje, zato bom dal vse, kar je v moji moči, da jih uresničimo in se skupaj veselimo ob čim več zmagah,” je ob tem povedal 216 centimetrov visoki center.

Z Omićevim prihodom sprememb pri Olimpiji, za katero je slabo obdobje, bržčas še ni konec. Izključen ni odhod kakšnega od visokih igralcev. Jasno pa je, da v Stožicah pospešeno iščejo tudi novega organizatorja igre. Marcus Keene, ki ni upravičil visokih pričakovanj, se je namreč sredi meseca poslovil od Ljubljane.

Komentari

Vaš komentar