Ameriška predstava: V Sloveniji in Srbiji mečejo bombe

Košarka 15. Nov 20219:36 > 9:41 6 komentarjev
Nikola Jokić; Foto: Guliverimage

Medtem ko se je srbski košarkarski zvezdnik na začasnem delu v Koloradu Nikola Jokić po prestani kazni zaradi napada na Markieffa Morrisa že vrnil pod koše lige NBA, pa velja nekaj pozornosti nameniti tudi ameriškem dojemanju bojevitosti košarkarjev s področja nekdanje Jugoslavije.

Prah po incidentu na tekmi Miami-Denver, ki ga je dodatno razpihala še peta četrtina na omrežju twitter, se je po slabem tednu vendarle že nekoliko polegel. Tudi Nikola Jokić se je po prestani kazni, tekmi prisilnega počitka, že vrnil na parket. In to v velikem slogu. V noči na soboto je k zmagi Denverja nad Atlanto prispeval trojnega dvojčka (22 točk, 19 skokov, 10 asistenc), blizu tovrstnemu podvigu pa je bil tudi v noči na ponedeljek in zmagi nad Portlandom (28 točk, 9 skokov, 9 asistenc).

Je pa medtem po spletu zaokrožil zanimiv posnetek, ki ameriško dojemanje bojevitosti košarkarjev s področja nekdanje Jugoslavije postavlja v zanimiv kontekst. V oddaji ”First take” se je o incidentu razgovoril priljubljeni ESPN-ov analitik Stephen Smith.

“Več košarkarjev iz Evrope mi je pripovedovali o tem področju. Da, v ZDA se soočamo z nasiljem s pištolami. Imamo tolpe. Tam pa … Tam mečejo bombe. V Srbiji, Sloveniji in drugih državah. Tisti bratje se ne bojijo. Maščevali se bodo, če jih sprovocirate na napačen način,” je v svojem slogu dejal Smith.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje