Vrnitev zlatega Tončka

Košarka 4. Dec 202123:543 komentarji
Anthony Randolph

Skoraj eno leto po hudi poškodbi ahilove tetive je ameriški košarkar s slovenskim potnim listom Anthony Randolph znova oblekel dres madridskega Reala in ob zmagi v španskem prvenstvu prekinil košarkarski post.

Sedem točk in trije skoki v slabih 13 minutah za košarkarja, ki je bil evropski prvak, zmagovalec Evrolige in dvakratni španski prvak, sami po sebi ne pomenijo prav veliko. Tudi zmaga Reala nad Zaragozo v 12. krogu španskega prvenstva ne. A za Anthonyja Randolpha je bil to vendarle velik uspeh, velika zmaga.

#related-news_1

Američan se je namreč 351 po svoji zadnji tekmi znova vrnil pod koše. Za njim je skoraj enoletna rehabilitacija po strgani ahilovi tetivi in operaciji. V soboto zvečer ga je po večtedenski vadbi z ekipo in zeleni luči zdravniške ekipe trener Pablo Laso lahko znova poslal na parket . Ob zmagi z rezultatom 86:65 je bil lahko vesel dobrega Američanovega odziva.

Že prihodnji teden utegne imeti Randolph priložnost tudi za vrnitev na evroligaško sceno. Tam seveda nastopa s slovenskim potnim listom. Prejel ga je leta 2017, le malo pred evropskim prvenstvom, na katerem je nato Sloveniji pomagal do zgodovinskega zlata.

Pozneje je Randolph oziroma Tonček slovenski dres oblekel še v kvalifikacijah za SP 2019, nato pa naznanil reprezentančno upokojitev. V slovenski izbami vrsti sta za njim kot naturalizirana košarkarja nastopila še Jordan Morgan in Mike Tobey. Oba sta pustila dober vtis, zaradi poškodb pa v nedavnem kvalifikacijskem oknu za SP 2023 selektorju Aleksandru Sekuliću ni bil na voljo nihče.

Komentari

Vaš komentar