Astronomska cena za superge Michaela Jordana

Košarka 12. Apr 20238:23 0 komentarjev
Michael Jordan
Foto: guliverimage

Superge, ki jih v finalu lige NBA 1998 nosil sloviti ameriški košarkar Michael Jordan, so na spletni dražbi dosegle rekordno ceno 2,2 milijona dolarjev (dva milijona evrov), sporočilo dražbene hiše Sothesby's povzemajo agencije. Gre za rekordno ceno športne obutve, ki je bila uporabljena na tekmi.

Gre za model superg Bred Air Jordan 13’s in za čevlje, s katerimi je zdaj 60-letni Jordan osvojil zadnjega od svojih šestih šampionskih prstanov.

Pred tem so oktobra 2021 prav tako Jordanove superge na dražbi že dosegle ceno 1,5 milijona dolarjev, kar je bil prejšnji rekord. Lani pa je eden od Jordanovih dresov dosegel na dražbi ceno kar 10,1 milijona dolarjev, kar zgovorno priča o priljubljenosti tega košarkarja.

“Današnji rekordni znesek spet dokazuje, da povpraševanje za Jordanovimi predmeti presega vsa pričakovanja,” agencije povzemajo predstavnika Sothesby’sa Brahma Wachterja.

Jordan je omenjeno športno obutev nosil v drugem polčasu tekme med Chicago Bulls in Utah Jazzom 5. junija 1998, Chicago pa se je veselil zmage s 93:88. Sicer pa so superge nosile tudi Jordanov podpis, ko jih je ta podaril navijaču.

Obutev pa je na dražbah očitno zelo iskana roba. Čevlji rapperja Kanya Westa, ki jih je ta nosil na podeliti grammyjev 2008, so bili nazadnje na dražbi prodani za kar 1,8 milijona dolarjev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!