Direktor Dallasa: Dončić mi ne krati spanca

Košarka 12. Apr 20237:57 0 komentarjev
Luka Doncic, dallas
Foto: Profimedia

Športni direktor Dallas Mavericks Nico Harrison je na novinarski konferenci potegnil črto pod frustrirajočo sezono. Dallas je po katastrofalnem zaključku rednega dela ostal brez končnice. Kaj je povedal?

Dallas je po čudnem zaključku, ko so se porazi vrstili eden za drugim ostal brez končnice. Vse do zadnjega dne so praktično bili še vedno v boju vsaj za razigravanje v končnico, a je na predzadnji tekmi vodstvo spočilo ključne može in se tako dokončno predali in se poslovili od sezone.

“Navijači so razočarani, upravičeno,” je dejal direktor Nico Harrison. “Tudi sam sem. Ta sezona je bila nesprejemljiva. Prvi sem, ki lahko to pove. Svojo službo jemljem resno, če ne dosežeš ciljev, zato navijače povsem razumem,” je dvignil roko tudi sam in navijačem obljubim, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo.

“Bili smo blizu končnici, ni nam zmanjkalo veliko. A dejstvo je, da nam nekaj je, sicer danes ne bi sedeli tukaj,” še dodaja direktor Dallasa.

Foto: AP Photo/LM Otero

Luka je Maverick, Kyrie pa tudi?

Po vsem, kar se je dogajalo okoli Dallasa v zadnjih dneh, je navijače zaskrbelo, da lahko odštevajo dneve od odhoda Luke Dončića, a jih je Harrison pomiril. “Zaradi Luke grem povsem mirno spat. Luka je Maverick. Naša naloga je, da ga ohranimo zadovoljnega in mu pripeljemo prave igralce. Njegov talent si to zasluži.”

Poleg Dončićeve prihodnosti je pravzaprav v Dallasu še bolj pereče vprašanje, kaj bo v naslednji sezoni s Kyriejem Irvingom. “Imela sva krasen pogovor,” je dejal Harrison. “Tu se dobro počuti, je cenjen in sprejet. Lahko je to, kar je. Ker to poudarja tudi sam, sem optimist glede tega, da bo ostal tukaj. Je zagotovo nekdo, ki si ga želimo v svojih vrstah. Njegov potencial je ogromen.”

Foto: Profimedia

Kakšna bo prihodnost Jasona Kidda?

Ni malo tistih, ki menijo, da bo ceno za slabo sezono Dallasa plačal trener Jason Kidd. Harrison je glede tega zelo politično korekten: “Poslušajte, Jason Kidd je naš trener. Še vedno je isti trener, ki nas je lani popeljal v konferenčni finale. A ko ne dosežeš ciljev, je potrebno poiskati razloge. Jaz jih moram, Jason Kidd jih mora …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!