Beno Udrih se je vendarle poslovil

Košarka 27. Nov 202122:41 > 22:47 5 komentarjev
Beno Udrih je v NBA odigral 13 sezon. Foto: Getty Images

Čeprav je zadnjo tekmo odigral pred tremi leti in pol ter zdaj piše že svojo drugo trenersko poglavje, je nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Beno Udrih tudi uradno naznanil konec igralske kariere.

Bena Udriha, ki bo prihodnje leto dopolnil 40 let, verjetno nihče v košarkarskih krogih ne dojema za aktivnega igralca. Navsezadnje je nazadnje v dresu Žalgirisa igral leta 2018, bil nato pomočnik trenerja v razvojni ekipi  Westchester Knicks, zdaj pa je že drugo sezono član štaba New Orleans Pelicans.

Kot kaže, pa je nekdanjega odličnega organizatorja igre danes prešinila misel, da ni nikoli zares javno naznanil igralske upokojitve. Zato je zbral nekaj igralskih fotografij iz lige NBA ter na omrežju Instagram zapisal, da je potreboval kar dve leti, da je to stanje sprejel in naznanil igralsko slovo.

”Profesionalni športnik umre dvakrat. Prvič takrat, ko ne more več igrati,” je zapisal Beno Udrih in izpostavil, da se je iz majhne slovenske vasi prebil do lige NBA, tam vztrajal 13 zaporednih sezon in osvojil dva šampionska prstana.

Spomnimo, Udrih je kariero začel pri domačih Hopsih. Slovenska odskočna deska je bila zanj Olimpija. V Evropi je igral še za Maccabi, Milano, Žalgiris in Saratov, v ligi NBA pa za SA Spurs, s katerimi je bil dvakrat prvak, Sacramento, Orlando, Milwaukee, Miami, New York, Detroit in Memphis.

”Košarka je del mojega življenja. Vse od 16 leta. Nikoli nad njo ne bi želel obupati. Zato zdaj želim postati trener, tako kot sem kot otrok želel postati igralec,” je še pristavil Udrih, ki sicer po igralski upokojitvi z drugi soprogo kot ameriški državljan živi v Kaliforniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje