Beograjske evroligaške karte močnejše od ljubljanskih

Evroliga 3. Mar 202213:44 0 komentarjev
Foto: Euroleague

Evropski klubski košarkarski prvak bo, tako kot že leta 2018, kot vse kaže, okronan v Beogradu. Za organizacijo evroligaškega zaključnega turnirja se je sicer potegovala tudi Ljubljana.

Namigi o tem, da se bo Berlin zaradi epidemioloških omejitev odrekel organizaciji zaključnega turnirja Evrolige, se uresničujejo. Vodstvo tekmovanja je ta teden iz svojih vrst izločilo ruske klube (CSKA Moskva, UNICS Kazan, Zenit St. Petersburg), v kratkem pa bo naznanilo še novo prizorišče zaključnega turnirja. ”Final 4” bo 19. in 21. maja, kar je en teden pred prvotno predvidenim terminom, gostil Beograd.

Arena v srbski prestolnici bo tako še drugič po letu 2018 prizorišče sklepnega dejanja najmočnejšega evropskega tekmovanja. Tedaj je bil v dresu Reala prvi zvezdnik dogodka Luka Dončić.

Srbi so sicer zanimanje za prevzem turnirja pokazali že ob prvih znakih berlinske omahljivosti. Niso pa bili edini. Uradno kandidaturo je namreč oddala tudi Ljubljana. Kot nam je pretekli teden potrdil župan Zoran Janković, je pobuda prišla s strani Cedevite Olimpije, za idejo pa se je ogrel tudi sam.

”Stožice so bile zgrajene za šport, predvsem za Olimpijo. Želimo gostiti odmevna tekmovanja. Če nam evroligaškega turnirja ne bo uspelo gostiti letos, pa se bodo zanj zanesljivo potegovali v prihodnje,” je dejal Janković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!