Boj še ni končan: Prosim, molite za moje zdravje

Košarka 9. Sep. 20219:32
Delite:
Cedric Ceballos; foto: Guliverimages

Na spletnih omrežjih odmeva ganljiv zapis nekdanjega košarkarja lige NBA Cederica Caballosa, ki se v bolnišnici bori s koronavirusom.

Oglasil se je iz bolnišnice. Po desetdnevnem bivanju na intenzivni igri, kjer mu je novi koronavirus dal vetra. Objavil je fotografijo, ki ga prikazuje z dihalno napravo, ob tem pa zapisal: “Prosim družino, prijatelje, molitvene bojevnike za molitev za mojo ozdravitev.” Cedric Ceballos, ki je imel sicer pred desetletjem tudi težave s srcem, je ob tem dodal, da njegov boj še ni končan.

V ligi NBA je 201 cm visoki košarkar prebil enajst let. Najbolj so ga zaznamovale sezone v dresu LA Lakers in Phoenix Suns. Igral pa je še za Dallas, Detroit in Miami. Kot atraktiven košarkar, ki se lahko pohvali tudi z zmago v zabijanju na all-star tekmi, je bil vključen tudi v ekshibicijsko ekipo Harlem Globetrotters.

Milićev soigralec, Bryantov sorodnik

Na Havajih rojeni košarkar ima sicer mehiško kri. Zanimivo pa je, da je sorodnik pokojnega zvezdnika Kobeja Bryanta. Njuna dedka sta bila namreč brata. Podobna vez je združevala evropska virtuoza Dražena Petrovića in Dejana Bodirogo. Tudi Caballos je sicer del kariere odigral v Evropi (Lokomotiv Kuban in Hapoel Tel Aviv). V ZDA pa se je njegova pot križala s prvo slovensko. Ko je namreč Marko Milić oral slovensko ledino v ligi NBA, je v dresu Phoenix Suns igral v njegovi družbi.

Komentari

Vaš komentar