Čančarjev odločen odgovor vsem “drekačem”

Košarka 31. Dec 20229:16 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po novi zmagi košarkarjev Denver Nuggets, ki so v noči iz petka na soboto po preobratu v končnici zlomili odpor vročice iz Miamija (124:119), je bil v soju žarometov tudi Vlatko Čančar. Slovenski reprezentant znova odlično izkorišča večjo minutažo in je drugič v sezoni dosegel vsaj 15 točk.

Vlatko Čančar je vse od leta 2019 in svojih začetkov NBA kariere postavljen nekje na obrobje prvega moštva franšize Denver Nuggets. So obdobja, ko ima pomembnejšo vlogo v eni izmed najmočnejših ekip elitne ameriške košarkarske lige, in so obdobja, ko ostane povsem brez priložnosti za dokazovanje.

Kadar se mu ta priložnost ponudi, jo navadno izkoristi. Tako je tudi tokrat, ko se je pred Božičem pri zlatih zrnih poškodoval Jeff Green. Potem ko je na zadnjih dveh tekmah proti Sacramentu dosegel enomestno število točk (8 in 9), je tokrat tekmo proti Miamu končal s 15 točkami, kar je njegov drugi najboljši dosežek sezone. V zaključku novembra je Oklahomi natresel 20 točk.

Zanimivost? Tokrat se je Čančar izkazal kot košarkar, ki za svoje dosežke porabi zelo malo žog. 15 točk je namreč dosegel ob fantastičnem učinku metov 5/5 (3/3 za tri točke, 2/2 za dve točki in dva zadeta prosta meta).

Tokrat klop Denverja ni bila “za en drek”

“Velikokrat slišimo, da je naša klop “za en drek”, a tokrat mislim, da smo opravili dobro delo. Celo DJ (DeAndre Jordan, 34-letni veteran) je s svojo veliko, nerodno ritjo odigral dobro tekmo,” je z velikim nasmeškom na obrazu po tekmi v povsem ameriškem slogu novinarjem odgovarjal slovenski reprezentant.

Novo priložnost za dokazovanje bo imel Čančar v noči iz ponedeljka na torek, ko bo Denver prvo tekmo leta 2023 odigral v domači dvorani, kamor prihajajo Boston Celtics.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!