Cedevita Olimpija na pomoč poklicala evropskega prvaka

Košarka 15. Okt 202214:34 0 komentarjev
Slovenski fantje si ogledujejo zlato kolajno; Foto: Guliverimage

Cedevita Olimpija se že na samem začetku sezone ukvarja s številnimi poškodbami znotraj prve ekipe, zato so se v zmajevem gnezdu odločili za novo kadrovsko potezo. Enomesečno pogodbo je z Ljubljančani podpisal Matic Rebec.

27-letni organizator igre je bil leta 2017 član slovenske reprezentance, ki je na Eurobasketu osvojila naslov evropskega prvaka. Nazadnje je sicer nosil dres italijanske ekipe Agribertocchi Orzinuovi, pred tem pa je bil del moštev Chieti Basket 1974, Basket Ravenna, Rouen Métropole Basket, Rasta Vechta, Cibona, Gipuzkoa, FMP, Sixt Primorska, Enisey, Krka, Rogaška in Helios.

Rešitev, ki dobro pozna ekipo

Z ekipo je sicer Rebec treniral že poleti, ko so bili številni košarkarji zmajev na reprezentančnih akcijah. Tudi zato se je vodstvo kluba odločilo, da ga vsaj za mesec dni priključi svoji ekipi, ki bo na ta način lažje dočakala vrnitev poškodovanega Lovra Gnjidića.

“Matic Rebec je bil del našega trenažnega procesa praktično celotno pripravljalno obdobje, zato svoje nove soigralce pozna, hkrati pa pozna tudi sistem igre našega glavnega trenerja Golemca, s katerim sta pred leti sodelovala tudi v Kopru. Verjamemo, da nam bo Matic v tem kratkem obdobju lahko priskočil na pomoč, ne le na treningih, temveč tudi na tekmah,” je prihod novinca pokomentiral športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!