Slovenski znanec se je vrnil k prvi ljubezni

Košarka 3. Jan 202212:57 0 komentarjev
Teo Čizmić (desno) se je vrnil v domači Split.

Teo Čizmić, ki je na svoji igralski poti obiskal tudi Postojno, na trenerki pa Cedevito Olimpijo, je novo leto pričakal kot športni direktor Splita.

Navijače Splita, nekdanje Jugoplastike, sta ob izteku leta pretresli dve smrti. Najprej so se Dalmatinci poslovili o člana šampionske zasedbe Gorana Sobina. Pretekli teden pa je v umrl še dolgoletni klubski sodelavec Vinko Bajrović Capo, igralec, trener, klubski kronist …

V nekdanjem trikratnem evropskem prvak pa zrejo tudi v prihodnost. V ta namen so v klub pripeljali novega športnega direktorja. To vlogo bo opravljal Teo Čizmić, sicer košarkar ”rumenih” v zlatih časih, ko je bila Jugoplastika evropski hit.

Čizmića je nato pot vodila v tujino. Med drugim je kmalu po razpadu skupne države igral tudi v dresu Postojne. Kariero je sklenil leta 2006 in se podal v trenerske vrste. Nazadnje je samostojno vodil ZTE iz Zalaegerszega, pred tem pa je bil član strokovnega štaba Cedevite Olimpije.

Split je sicer koledarsko leto začel z nedeljskim porazom proti Crveni zvezdi (62:66) v 14. krogi lige ABA. Slovenski branilec Nejc Barič je ob tem dosegel 5 točk. V nadaljevanju sezone čaka Splitčane krčevit boj za obstanek v ligi. Med tekmeci bo tudi novomeška Krka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!