Crvena zvezda še boli: Težko je igrati 8:5

Košarka 26. Maj. 202213:38
Delite:
Yogi Ferrell. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav so košarkarji Cedevite Olimpije uspešno preklopili na obrate slovenskega prvenstva in v prvi tekmi finala odnesli celo kožo iz Domžal, pa je več kot očitno, da je jadranski polfinalni poraz v Beogradu pustil svoje posledice. Pri Helios Suns medtem zagotavljajo, da bodo še naprej iskali svojo priložnost.

Jurica Golemac je tudi v prvi tekmi finala lige Nova KMB proti Helios Suns stavil na preizkušen kader. Kljub vidni izpraznjenosti nosilcev, ki so 48 ur pred tem gostovali v Beogradu, je rotacijo zgolj malenkostno razširil z Alenom Hodžićem, medtem ko pa so Luka Ščuka, Dan Duščak in Mirko Mulalić ostali prikovani na klop za rezervne igralce. Taktični manever z vztrajanjem pri preizkušenem kadru se mu je po mukah v treh četrtinah obrestoval šele v zaključku tekme, ko so ‘zmaji’ le strli čvrst domžalski oreh. “Fantje so utrujeni. Težko je. Helios se ne predaja. Igra na vse ali nič,” je po tekmi dejal Golemac in dodal, da mu igralcev ni treba prepričevati o nujnosti popolne osredotočenosti tudi v zaključku državnega prvenstva.

Kako pa na preskok iz evropske ter jadranske scena v manjše slovenske dvorane gledajo košarkarji, ki so igrali tudi v največjih evropskih klubih in celo v ligi NBA? “Na koncu je to še vedno košarka. Še vedno je zabavno. Čaka nas še nekaj dela. Še naprej bom igral trdo, potem pa bom lahko videl svoje ljubljene. O dopustu sicer še ne razmišljam. Od tekme do tekme,” odgovarja Yogi Ferrell, ki ob tem ne skriva razočaranja po ponedeljkovem porazu proti Crveni zvezdi v polfinalu lige ABA. “Težko je bilo … Težko je s petimi igrati proti osmim. To je vse, kar bom rekel,” je v smehu odvrnil eden od ljubljanskih Američanov, zavedajoč se dejstva, da se ne sme pretirano poglabljati v razprave o sodnikih.

Po ljubljanskem vodstvu z 1:0 se finalna serija državnega prvenstva seli v Stožice, kjer bo druga tekma na sporedu v soboto ob 17.30 (prenos na SK1). Medtem ko v zmajevem gnezdu stavijo na dan počitka in večjo tekmovalno svežino, po kateri naj bi lažje unovčili kadrovsko premoč, pa Domžalčani, ki so že z uvrstitvijo v finale presegli sezonske cilje, vztrajajo pri dosedanji usmeritvi. “Ostati moramo pozitivni. V sredo smo se znali odzvati na nekoliko ležeren začetek Cedevite. Žal smo zgrešili preveč odprtih metov, Ljubljančani pa so na drugi strani začeli zadevati. Vseeno sem zadovoljen s pristopom. To moramo ponoviti tudi v Stožicah. Upam le na boljši odstotek zadetih metov,” razmišlja trener Helios Suns Dejan Jakara.

Komentari

Vaš komentar