Curry: Še vedno imam avtogram Jamesa iz leta 2008

Košarka 11. Okt 202113:54 > 13:54
Steph Curry LeBron James
AP Photo/Jeff Chiu

Zvezdnik Golden Stata Steph Curry meni, da je LeBron James postavil standard, ko je govora o temu, kako čim dlje igrati na najvišjem nivoju.

Steph Curry se je z LeBronom Jamesom štirikrat zapored srečal v velikem finalu Lige NBA med letoma 2015 in 2018 in se veselil treh zmag.

“Postavil je nov standard, ko govorimo o tem. Katera je to njegova sezona – 18? Osem zaporednih final, vse, kar je dosegel. Vsi razmišljamo, kako bi svoj vrhunec podaljšali, da bi trajal čim dlje. Vemo, koliko dela je potrebno vložiti, sploh med sezonami – srkbeti za svoje telo in duha, najti ravnotežje na igrišču in izven njega,” je dejal Curry.

Curry, dvakratni MVP, ki je dopolnil 33 let, pravi, da je James, ki bo decembra dopolnil 37 let, že dolgo časa del njegovega košarkarskega življenja. “Za mene je to čudna perspektiva, ker se spominjam svojih dni iz kolidža, on pa je takrat prihajal na svoj zenit. Prišel je tudi na nekatere tekme, ko sem bil na kolidžu. To je neverjetno, še vedno imam dres, ki mi ga je podpisal leta 2008, v hiši mojih staršev v Charlottu je.”

Ko so Curryja vprašali, koliko vprašanj o Jamesu je dobil v karieri, se je samo nasmehnil. “Kdo bi vedel, kakšna je ta številka? Vseeno je to običajno dobra stvar – če je on prišel do osmih zaporednih final, a vprašanje o njemu ponavadi pomeni, da ste njegov rival …”

Komentari

Vaš komentar